Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αξίζει να διαβάσετε!

Οι μαθητές του Α1 διάβασαν ομαδικά διάφορα λογοτεχνικά βιβλία και τα προτείνουν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Διαβάστε στα  παρακάτω σχόλια τις προτάσεις τους...

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα μας αποφάσισε να ασχοληθεί με το βιβλίο < Ο Αόρατος Πολ >. Θεωρούμε πως το βιβλίο ήταν ωραίο αλλά υπήρχαν πολλά κρυμμένα μηνύματα, που θεωρούμε πως είναι άκρως υπερβολικά και δεν ισχύουν. Ένα από αυτά είναι ότι στην Αλβανία όλα είναι θετικά και οι άνθρωποι αγαθοί, ενώ στην Ελλάδα τα πάντα είναι πολύ δύσκολα και οι άνθρωποι καθόλου φιλικοί, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό. Σαφώς δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με την Αλβανία αφού παντού υπάρχουν οι άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν,αλλά και αυτοί που θα σταθούν απέναντι σου προσπαθώντας να σε εμποδίσουν. Συνοψίζοντας, θεωρούμε πως το βιβλίο δεν θα ήταν ενδιαφέρον για έναν μαθητή της ηλικίας μας.

    Με εκτίμηση,
    Donald ducks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο έτος 2017 διαβάσαμε ένα μυθιστόρημα το Γ΄ον Χριστιανικό Παρθεναγωγείον.Πιστεύουμε πως είναι ένα κατάλληλο βιβλίο για τα παιδιά της ηλικίας μας.Το συγκεκριμένο βιβλίο μας μεταφέρει τις δυσκολίες του εξωτερικού κόσμου και πολλά ηθικά διδάγματα.Τέλος σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

    Με εκτίμιση
    Supergirls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο έτος 2017 διαβάσαμε ένα μυθιστόρημα το Γ΄ον Χριστιανικό Παρθεναγωγείον.Πιστεύουμε πως είναι ένα κατάλληλο βιβλίο για τα παιδιά της ηλικίας μας.Το συγκεκριμένο βιβλίο μας μεταφέρει τις δυσκολίες του εξωτερικού κόσμου και πολλά ηθικά διδάγματα.Τέλος σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

    Με εκτίμιση
    Supergirls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κορίτσι του Πέτρου είναι ένα βιβλίο, το οποίο μιλάει για την σύγχρονη σχολική ζωή και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί από άλλη χώρα. Σας προτείνουμε να το διαβάστε καθώς είναι ένα βιβλίο που μας δείχνει τον έρωτα και τις δυσκολίες της ζωής ενός εφήβου που όμως δεν ξεχωρίζει χρώματα και θρησκείες καθώς είναι ερωτευμένος ένα κορίτσι από το Πακιστάν. Επίσης μιλάει για τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να πάρει η βία. Τέλος σας παροτρύνουμε να το διαβάσετε γιατί είναι ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στο ψυχικό κόσμο ενός εφήβου.

    Οι τέσσερις μονόκεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί συμμαθητές και συμμαθήτριες, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να διαβάσετε το βιβλίο "Ματίλντα" του συγγραφέα Roald Dahl. Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο για όλες τις ηλικίες που θα σας τραβήξει την προσοχή. Η μικρή Ματίλντα είναι ένα κορίτσι που με το πανέξυπνο μυαλό της καταφέρνει να εκπλήξει ολόκληρο το σχολείο! Έτσι σας προτίνουμε το βιβλίο αυτό για να γνωρίσετε και εσείς το φανταστικό αυτό κοριτσάκι, όπως κάναμε κι εμείς.
    Οι φίλες της Ματίλντας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βιβλίο που επιλέξαμε για να παρουσιάσουμε είναι το Ε.Π. της συγγραφέας Ζωρζ Σαρή. Καθώς διαβάζαμε το βιβλίο σκεφτήκαμε πως θα άρεζε σε κάθε αναγνώστη ανεξαρτήτως της ηλικίας του. Ο συγγραφέας αναφέρεται σε καθημερινά γεγονότα όπου μέσα από αυτά θέλει να μας διδάξει την στενή φιλία και την συμπαράσταση των κοριτσιών.Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουμε την σημασία της πραγματικής φιλίας.

    Οι φίλες του Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτείνουμε να διαβάσετε το βιβλίο:"ΤΖΕΪΚ ΑΠΛΑ TEΛΕΙΟΣ". Μιλάει για ένα παιδί της ηλικίας μας που βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βρεθούμε και εμείς. Έχει μετακομίσει και βρίσκεται σε ένα καινούριο σχολείο, χωρίς φίλους. Προσπαθεί να βρει, αλλά αντιμτωπίζει αρκετές δυσκολίες. Ένα μυστικό του όμως θα τον σώσει και θα τον φέρει ξανά στην κορυφή.

    Βιβλιοφάγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή