Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Υλικό για εξ' αποστάσεως μελέτη- Α1&Α2- Λογοτεχνία, Ας κάνουμε ένα σχόλιο

Αγαπητό Α1 & Α2, 
με αφορμή το αφήγημα του Λ. Τολστόι, Ο παππούς και το εγγονάκι, παρακολουθήστε την ταινία μικρού μήκους, What is that?, και στη συνέχεια γράψτε ένα σχόλιο για την ταινία κάτω από αυτήν την ανάρτηση.
Τα σχόλιά σας μπορούν να αφορούν μία γνώμη, συναισθήματα, ένα μήνυμα (στην κοινωνία, στους γονείς ή και τους παππούδες σας) ή ό,τι άλλο θέλετε (2-5 σειρές). Περιμένω τα σχόλιά σας,
                        Μ. Κελεπούρη

22 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως είναι μια πολύ ενδιαφέρον και συγκινητική ταινία μικρού μήκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι αυτή η ταινία μικρού μήκους μπορεί να δώσει ένα μάθημα στους ενήλικους απέναντι στους γονείς τους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και να τους κάνει να καταλάβουν πως μπορεί να βισκόντουσαν ή ότι θα βρίσκονται σε παρόμοια θέση με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταινία αυτή έκτος από το συγκηνητικό κομμάτι που παρουσιάζει έχει και ένα δήδαγμα που θα πρέπει να θυμόμαστε κάθε φορά που μιλάμε με αγένεια σε έναν ηλικιωμένο όποια και αν είναι η σχέση μας μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγάπιος Ποδαράς
    Οι μεγάλοι άνθρωποι πολλές φορές είναι όπως τα μικρά παιδιά. Επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, όχι για να μας εκνευρίσουν αλλά γιατί μπορεί να έχουν άνοια.Πρέπει να τους αγαπάμε και να έχουμε υπομονή μαζί τους, γιατί μόνο έτσι θα αισθάνονται καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω πως η ταινία μας έδειξε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους μεγάλους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο βίντεο μας δείχνει πως πρέπει να σεβόμαστε την τρίτη ηλικία και να μην την υποτιμάμε.
    Κατερίνα Βασιλειάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την γνώμη μου, το μήνυμα του βίντεο είναι το ίδιο με το κείμενο: Ο παππούς και το εγγονάκι. Δηλαδή ο παππούς έχει κάποια νοητική στέρηση και ρωτούσε πολλές φορές το ίδιο πράγμα, ενώ ο πάππους αφού τον μάλωσε ο εγγονός του είδαμε ότι το είχε διαβάσει κάπου και ήθελε να το δοκιμάσει.

    Απόστολος Κουλτούκης
    Τμήμα Α'1 Π.Γ.Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μία ταινία τόσο μικρή σε διάρκεια, αλλά τόσο μεγάλη σε συναίσθημα, σε αξίες, σε συμπεριφορές, σε διδάγματα.

    Βασιλική Τζήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και για πολλούς δεν θεωρείται μια ταινία, αυτό το μικρό βίντεο θέλει να μας διδάξει από μόνο του την υπομονή, την κατανόηση, την στοργή που κατέχουν οι ηλικιωμένοι, σε αντίθεση με τους σημερινούς νέους οι οποίοι χάνουν την ψυχραιμία τους εύκολα. Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση, ήταν αυτή η αθωότητα και η ηρεμία που είχε αυτός ο παππούς όταν συναναστρεφόταν με τον γιο του.
    Θεοδοσία Σαρησάββα Α'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καρολινα τριβολα
    Ηταν μια περιεργη αλλα τρυφερη ταινια που μας διχνει οτι πρεπει να εχουμε υπομονη. Οπως οι γονεις μας ειχαν υπομονη μαζι μας εμεις πρεπει να τους το ανταποδοσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατά την γνώμη μου αυτή είναι μια μικρή σε μήκος ταινία η οποία έχει ένα μεγάλο και βαθύ νόημα για όλους τους νέους και τις νέες που μερικές φορές παραμελούν την φροντίδα και τη κατανόηση των ηλικιωμένων ανθρώπων.
    Έλενα Πισά
    Α΄2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ταινία αυτή ήταν πολύ συγκινητική και ενώ είναι μικρή σε μήκος το νόημά της είναι τεράστιο. Πιστεύω πως δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά και τους γονείς στο να φροντίζουν και να συμπαραστέκονται περισσότερο τους ηλικιωμένους ανθρώπους.
    Μαρίνα Κατέβα Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η ταινια ηταν αρκετα ενδιαφερουσα και συναισθηματικη, προσπαδει να περάσει ενα μυνημα για τον σεβασμο προς τους ηλικιμενους, κατι που βρίσκω πολυ τρυφερο. Τσαρχοπουλου Αναστασία Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πιστεύω πως αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία αγάπης που θέλει να μας περάσει πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ συγκινητική ιστορία και πολύ τρυφερή
    Θάλεια Μούκου Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η ταινία μικρού μήκους θέλει να μας δείξει πως οι άνθρωποι έχουν αλλάξει από παλιά . Είναι μια μικρή ιστορίας αγάπης .
    Μυρτώ Ξηραδάκη Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτή η ταινία μικρού μήκους θέλει να μας δώσει ένα μάθημα στο πώς πρέπει και πως φερόμαστε στα άτομα στην τρίτη ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γκαγιανέ Χοβχαννισιάν
    Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που μας δίνει μαθήμα για το πώς πρέπει να φερομαστε σε άτομα μεγάλης ηλικίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή