Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, Λογοτεχνία της Β΄ Γυμνασίου.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και γράψτε τα δικά σας σχόλια για το τί μπορεί να εννοεί ο συντάκτης του άρθρου με την κατακλείδα περίοδο της τελευταίας του παραγράφου. Άρθρο για την Άννα Φρανκ.

8 σχόλια:

  1. Κατά την γνώμη μου, ο συντάκτης του άρθρου στη κατακλείδα περίοδο της τελευταίας παραγράφου θέλει να μας πεί-εκτός από το τέλος της περιλιπτικής διήγησης της ζωής της Άννας Φράνκ -ότι η Άννα Φράνκ παρ'όλο που δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους ναζί ,όταν αυτοί βρήκαν το κρησφύγετό τους,κατάφερε να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να εκφράσει τα συναισθήματά της μέσα απο το ημερολόγιό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέποντας το κειμενο καταλαβα οτι παρ'ολο που τα περισσοτερα μελη της οικογενειας σκοτωθηκαν οπως, και η ιδια η Αννα Φρανκ, καταφερε να κανει γνωστη σε ολο τον κοσμο την τραγικότητα του πολεμου και την σκληροτητα και την απανθρωπια του ναζισμού.

    Τέγου Ευγενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω ό,τι στην κατακλείδα περίοδο της τελευταίας παραγράφου ο συντάκτης του άρθρου. Ήθελε να αναφέρει στην περίπτωση αυτή ό,τι όταν μπήκαν οι ναζιστές στην κρυψώνα που κρύβονταν η οικογένεια της Άννας Φρανκ και οι άλλες δυο οικογένειες. Ό,τι δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πραγματικότητα αλλά ξέφυγε μέσα από τα συναισθήματα της και σκέψεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη γνώμη μου αυτό που εννοεί ο συντάκτης του άρθρου στην κατακλείδα είναι το εξής: Αν και η Άννα δεν κατάφερε να σωθεί από τον πόλεμο κατάφερε κατά ένα μεγάλο μέρος να σώσει την ψυχή της,γράφοντας σε ένα ημερολόγιο.Στο ημερολόγιο αυτό η Άννα εξέφραζε τις επιθυμίες της,τις προσδοκίες,τα συναισθήματά της και γενικά ότι την απασχολούσε.Γράφοντας σε αυτό το ημερολόγιο κατάφερε να ζήσει ελεύθερη ενώ στην πραγματικότητα ήταν φυλακισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά την γνώμη μου αυτό που εννοεί ο συντάκτης του άρθρου είναι πως ακόμα κι όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στο σπίτι της Άννας ,ακόμα κι όταν αυτή δεν κατάφερε να σωθεί, μπόρεσε να ξεφύγει από το άγχος της δικής της καθημερινότητας και να ζήσει μέσα στην δική της πραγματικότητα,αυτή του ημερολογίου.Εκεί μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις και τις προσδοκίες της καθώς και τα συναισθήματά της και να ζήσει ελεύθερη ενώ στην πραγματικότητα ήταν φυλακισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζοντας την τελευταία περίοδο του άρθρου, καταλαβαίνουμε πως ο συντάκτης του θέλει να υπονοήσει, ότι οι μαρτυρίες της νεαρής εβραίας, παρά το θάνατό της, επιβιώνουν μέχρι και σήμερα μέσω του ημερολογίου της.Το ημερολόγιο αυτό ήταν ο τρόπος να εφράζει τις σκέψεις της και να διηγείται τα βιώματά της. Έτσι παρόλο που η ίδια πιάστηκε αιχμάλωτη, μας έδωσε την ευκαιρία να αντλήσουμε πληροφορίες για τα γεγονότα του πολέμου και τα συναισθήματα που προκαλούσε αυτός στα θύματα του, μέσω της αυτοβιογραφίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Άννα είχε ήδη δραπετεύσει....Το γράψιμό ήταν αυτό που απελευθέρωνε την ψυχή της από όλες εκείνες τις δύσκολες καταστάσεις και την αγαλίαζε.Το ημερολόγιο αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού της , αφού σε αυτό είχε κρύψει όλες τις σκέψεις , τους φόβους και τα πολύπλοκα συναισθήματά της. Αυτό το κομμάτι της ψυχής της ζει ακόμα και θα ζει αιωνίως στην καρδιά του κάθε ανθρώπου που γνωρίζει την θλιβερή ιστορία της.Θα νιώθει τις αδικίες που έγιναν , θα καταλαβαίνει τον φόβο που ένιωθε , θα αισθανθεί όπως αισθανόταν κι εκείνη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την δική μου άποψη η Άννα είχε βρει την δική της πνευματική διέξοδο... το ημερολόγιο της! Αυτό της "στάθηκε" στις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής της και μέσα σε αυτό έκφρασε όλα της τα συναισθήματα χωρίς φόβο. Αυτό που ίσως θέλει να πει ο συντάκτης του άρθρου είναι ότι η Άννα μπορεί να μην κατάφερε να ξεφύγει από τους ναζί αλλά κατάφερε να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα που βίωνε χάρη στο ημερολόγιο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή