Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μιλώντας για τα βιβλία που διαβάσαμε με θέμα την εφηβεία...

Αγαπητό Β2, καθώς το τρίμηνο πλησιάζει στο τέλος του, σας ενημερώνω ότι η κάθε ομάδα στο  μάθημα της λογοτεχνίας, θα πρέπει να αναρτήσει ένα συνολικό σχόλιο για το βιβλίο που διάβασε. Εάν κάποια από τα μέλη της ομάδας έχουν διαφορετική άποψη ή δε συμφωνούν με τους υπόλοιπους ως προς το ποια είναι η δική τους άποψη για το βιβλίο, αυτό θα επισημανθεί ονομαστικά μέσα στο σχόλιο.

7 σχόλια:

  1. Το βιβλίο που διαβάσαμε είναι αναδρομικής αφήγησης και η γραφή του είναι έτσι επιλεγμένη, ώστε να παρακινήσει το ενδιαφέρον και να τονώσει την αγωνία του αναγνώστη. Η ιστορία του αφορά τη ζωή ενός έφηβου εγοριού, που αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικα προβλήματα στην προσωπική του ζωή. Έτσι, ο συγγραφέας καταφέρνει να συγκινήσει, μέσω των παραστατικών περιγραφών και της έκθεσης των συναισθημάτων του ήρωα.Τέλος, το βιβλίο παρουσιάζει με έμμεσο τρόπο τα εφηβικά προβλήματα και τις εφηβικές ανυσηχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βιβλίο που διαβάσαμε δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό γιατί, αν και η συγγραφέας χρησιμοποιούσε πιο πολύ περιγραφή μία ωραία αφηγηματική τεχνική, έβαζε πολλές λεπτομέρειες στα λόγια της με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολλή αγωνία. Παρόλ' αυτά, το περιεχόμενο του βιβλίου ήταν σχετικά καλό και με πολλά μυστικά, που αποκαλύπτονται διαδοχικά. Δεν θα το προτείναμε στους συμμαθητές μας γιατί, προκαλεί αγωνία σε πολύ αργό ρυθμό.
    Ομάδα: Τέγου Ευγενία, Ταχτατζή Κρυσταλλία, Τάσιου Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βιβλίο που διαβάσαμε: "Τέρμα! Εδώ κατεβαίνουν όλοι..." ήταν πολύ ωραίο καθώς μας μιλούσε για την ζωή μιας μητέρας και της κόρης της. Παράλληλα αυτό το βιβλίο μας δίνει δύο διαφορετικές απόψεις, συναισθήματα και την καθημερινότητα τις κάθε μιας. Απευθύνεται στην ψυχολογία την εφήβων και των γονέων πως αντιμετοπίζεται, από τους γονείς αλλά και από τους εφήβους. Βεβαίως θα το συστήναμε στους συμμαθητές μας για να δουν και μια άλλη άποψη για την εφηβεία.
    Τα μέλη της ομάδας μας είναι: Ντέκα Φωτεινή, Παρασχάκη Ειρήνη, Παρασχάκη Μαρία, Σεφέρη Βασιλική και Τσίτου Δέσποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βιβλίο που διαβάσαμε '' Σελίδες ενός έφηβου χειμώνα'' μας άρεσε πολύ. Είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα για δύσκολη εφηβεία. Μας δείχνει ότι, ακόμη και αν η ζωή μας επιφυλάσσει δυσκολίες, εμείς πρέπει να βρούμε τη δύναμη, μέσω αυτών που αγαπάμε, να τις ξεπεράσουμε. Η Τζένη, μας δίνει ένα μάθημα ζωής, καθώς καταφέρνει, παρά τα πολύπλοκα προβλήματα, να αντιληφθεί το νόημα της ζωής, ξεπερνώντας τις δυσκολίες.
    Ομάδα: Μαριλένα Χονδροπούλου, Ζαχαρένια Τσουκαλά,Δάφνη-Γιώτα Πασατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βιβλίο που διαβάσαμε "Δεν με ξέρεις ούτε εγώ" αναφέρεται στη ζωή ενός έφηβου αγοριού, του Τζόν ,όπου κατά την άποψή του δεν είναι μια πραγματική ζωή. Ο Τζόν περνάει μια δύσκολη εφηβεία, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι, στο σχολείο και γενικότερα στη ζωή του. Κατά τη γνώμη μας, το βιβλίο είναι γραμμένο με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο από τον συγγραφέα και αυτός θα ήταν ο βασικότερος λόγος που θα το προτείναμε σε κάποιον. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και παρουσιάζει με εμφανή τρόπο τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή. Τέλος με έμμεσο τρόπο μέσα από το βιβλίο παρουσιάζονται τα εφηβικά προβλήματα και οι εφηβικές ανυσηχίες .
    Ομάδα:Ψούνου Ευαγγελία,Αθηνά Χριστοφορίδου,Φωτεινή Χατζημιχαήλ,Γεωργία Ταουσιάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Το βιβλίο που διαβάσαμε (Ποιός έιναι ο Έλιοτ) μας άρεσε γιατί έχει πολύ ωραία πλοκή, ωραίο ρυθμό και σε συναρπάζει κρατώντας συνέχεια σε αγωνία.Σίγουρα το προτείνουμε στους συμμαθητές μας γιατί είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο.

    Ονόματα Ομάδας:Κων/νος Τάσιος, Γιάννης Πατσιαβούρας,Θανάσης Παπαθανασίου και Γιώργος Πόζογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή